Nettidivari https://nettidivari.com Lukeminen kannattaa aina! Fri, 23 Feb 2024 07:00:20 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Harjoittele elvytystä nukkejen avulla https://nettidivari.com/harjoittele-elvytysta-nukkejen-avulla/ Fri, 23 Feb 2024 05:00:00 +0000 https://nettidivari.com/?p=70 Ensiaputaidot eli EA-taidot ovat tärkeä oppi jokaiselle ihmiselle. Ensiapu- ja elvytystaidot ovat kansalaistaidoista tärkeimmät, mutta monet tahot ovat huolissaan suomalaisten elvytys- ja ensiapuvalmiuksista. Tilastojen mukaan, vain 47 prosenttia suomalaisista osaa toimia sydänpysähdystilanteessa.

Sama pätee myös moniin muihin onnettomuustilanteisiin. Euroopan tasolla keskiarvo on jopa 58 prosenttia, joten suomalaiset ovat näissä taidoissa huomattavasti jäljessä muita. Jos supistamme tarkastelualueen vieläkin pienemmäksi, kuten Pohjoismaiden tasolle, on Suomi huomattavan jäljessä naapurimaistaan.

Miksi taidot ovat ruosteessa?

Suomalaiset ovat epävarmoja omista taidoistaan ja osaamisestaan erilaisissa onnettomuustilanteissa. Koulutuksia EA-taitojen kehittämiseksi järjestetään kyllä paljon, mutta halua osallistua erilaisiin koulutuksiin ei tunnu olevan tarpeeksi. Pitäisikö siis ensiaputaitoja opettaa myös eri oppilaitoksissa?

Kyllä. Asiasta on tehty myös laaja-alainen tutkimus. Tutkimuksen mukaan, jopa jo alakouluikäiset hyötyvät ensiapukoulutuksista ja pystyvät hyödyntämään taitojaan tarpeen tullen tehokkaasti. On tärkeää, että jo pienikin lapsi osaa esimerkiksi soittaa apua, jos tilanne sitä vaatii, ja kenties myös tilanteen vaatimalla tavalla.

Harjoittelu tekee mestarin myös ensiaputaidoissa

Käytyään EA-koulutuksessa, voi omia taitojaan harjoittaa myös omatoimisesti esimerkiksi EA-nukkejen avulla. Nukeilla on yleensä autenttisen kokoinen aikuisen ihmisen ylävartalo, jonka avulla voi helposti ja realistisesti harjoitella painelu-puhalluselvytystä. Nukkea voi käyttää myös defibrillaattorin käytön harjoitteluun.

Nuken säilyttämiseen ei tarvita paljon säilytystilaa, eivätkö oheistarvikkeetkaan liialti. Myös kuljetus paikasta A paikkaan B onnistuu kätevästi. Nuket myydään yleensä kantolaukun kera. Tutustu nukkeihin ja muihin EA-tarvikkeisiin tämä linkki vie sinut pidemmälle.

]]>
Hanki astiat joulukattaukseesi https://nettidivari.com/hanki-astiat-joulukattaukseesi/ Mon, 30 Oct 2023 05:00:00 +0000 https://nettidivari.com/?p=68 Syksyn pimetessä monien ajatukset alkavat jo kääntyä kohti tulevaa talvea ja joulukautta. Innokkaimmat jouluttajat ovat saattaneet suunnitella omia juhlapyhiään jo alkukesästä asti, mutta syksyn edetessä myös monien muiden katseet kääntyvät kohti joulua.

Jouluun kuuluu olennaisena osana ajanvietto läheisten kanssa sekä tietenkin hyvästä ruuasta nauttiminen. Ruoan hinnat ovat tänä vuonna kohonneet, eivätkä joulupöydät välttämättä notku kaikissa kodeissa herkuista edellisten vuosien tapaan, mutta Marttojen vinkeillä saat koottua oman joulupöytäsi hieman edullisemmin. Martat painottavat vinkeissään etenkin huolellisen suunnittelun merkitystä jouluateriaa koostettaessa.

Hyvästä ateriasta saat entistä paremman myös panostamalla kattaukseen. Mikäli kaipaat hieman inspiraatiota omiin joulusuunnitelmiisi, löydät netistä runsaasti erilaisia ideoita herkullisen kattauksen koostamiseen. Joulupöytä täydentyy hienosti esimerkiksi juhlavalla jouluaiheisella pöytäliinalla ja kaitaliinalla sekä tietenkin serveteillä. Myöskin kynttilät luovat tietenkin aivan omanlaistaan tunnelmaa vuoden pimeimpänä vuodenaikana.

Monet ovat halunneet juhlistaa erästä vuoden merkittävimmistä pyhistä hankkimalla tähän kauteen kokonaan oman erityisen jouluastiaston. Saatavilla olevien jouluastioiden valikoima on laaja ja jokaiselle löytyy varmasti jotain juuri omaan makuun sopivaa. Herttaisissa jouluastioissa saattaa seikkailla esimerkiksi tonttuja ja poroja, mutta saatavilla on myös monia pelkistetympiä vaihtoehtoja. Ei myöskään sovi unohtaa laseja joulun erilaisille juomille, kuten glögille, kahville ja viinille. Nähdäksesi koko laajan jouluastioiden valikoiman, voit tutkia lisää täältä.

Hankintojen tekeminen kannattaa, sillä joulutunnelma on taattu useiksi vuosiksi peräkkäin, kun pääsee aina joulukauden alussa ottamaan uudelleen esiin omat erityiset astiansa.

]]>
Voiko pokeria oppia lukemalla? https://nettidivari.com/voiko-pokeria-oppia-lukemalla/ Mon, 29 Jul 2019 06:13:48 +0000 https://nettidivari.com/?p=51 Pokeri on yksi kaikkien aikojen suosituimmista kasinopeleistä. Sen viehätys johtuu suurilta osin siitä, että tässä uhkapelissä onnetar ei ole ainut, joka määrää pelin kulun. Hyvä pokerin pelaaja omaa taitoja, joiden avulla pelien voittaminen on helpompaa. Parhaat pokerin pelaajat ovat kivenkovia ammattilaisia, jotka tienaavat miljoonia euroja ihan vain pelaamalla tätä kuningaspeliä.Pokerin perussäännöt ja pelin kulun voi oppia melko helposti. Säännöissä on hieman päntättävää, varsinkin jos tähtäimessä ovat oikealla rahalla pelattavat pöydät. Niihin siirryttäessä pelaajan olisi hyvä tuntea täydellisesti säännöt, pokerikädet ja niiden arvojärjestyksen. Näin saadaan luotua hyvä pohja varsinaiselle matkalle pokerin taitajaksi, ja voidaan välttää mahdollisesti kalliiksikin tulevia virheitä.

Pokeria käsittelevät kirjat

Pokerin perussääntöjen opettelu voi käydä netin kauttakin, mutta usein internetin opukset jäävät hyvin pintapuolisiksi ja katkonaisiksi. Hyvä keino hankkia vahva pohjatuntemus, on hankkia pokeriopas painettuna versiona. Pokerioppaissa on käyty läpi erittäin laajasti pokerin maailma eri versioineen ja sääntöineen. Niiden todellinen vahvuus on kuitenkin se, että ne eivät pysähdy pelkkään sääntöjen opetteluun.Pokeri menee paljon syvemmälle kuin pelin perussääntöihin. Siihen kuuluvat olennaisesti myös erilaiset taktiikat ja strategiat. Näihin kuuluvat esimerkiksi erilaiset panostustaktiikat, kehon kielen käyttö ja paljon muuta. Pokerikirjat painuvat syvällisemmin ja kokonaisvaltaisemmin aiheeseen, joten ne ovat todella hyödyllisiä pelaajalle. On olemassa myös muita tapoja oppia pokeria, esimerkiksi videoslots -pelit ja nettipokerit ovat nykyään nousussa oleva tapa.

Käytännön harjoittelun tärkeys

Nettipelaaminen on itsessään jo kovassa suosiossa viihdyttävyytensä vuoksi, mutta se on myös oiva tapa treenata itseään oikean rahan kivijalkapöytiä varten. Netin peleissä panokseksi voidaan valita usein hyvin pieniäkin summia, eli niiden kanssa harjoittelu antaa vapauden harjoitella pelaamista ilman suurempia riskejä isoista tappioista. Pelaamalla netissä kirjoista opitut säännöt saa laitettua käytäntöön helposti ja turvallisesti.Käytännön harjoittelun kautta pelaaja pikkuhiljaa kehittyy aina vain paremmaksi ja ovelammaksi. Isomman rahan pöytiin siirtyessä on tärkeää, että pohja on luotu tukevaksi. Tässä kirjat ja pokerioppaat ovat varmasti avuksi. Ei tule kuitenkaan unohtaa käytännön kautta oppimisen tärkeyttä. Muiden pelaajien kanssa kanssakäyminen opettaa taitoja, joita ei voida oppia mitään muuta kautta.

]]>
Lauantai-illan huumaa kotisohvalla https://nettidivari.com/lauantai-illan-huumaa-kotisohvalla/ Sat, 10 Dec 2016 08:24:21 +0000 https://nettidivari.com/?p=42 Hiljainen lauantai-ilta kotona on täynnä mukavaa puuhaa. Internet tarjoaa kaikenlaista viihdykettä ja tekemistä: elokuvia, audio-kirjoja, pelejä. Tietokoneen ääressä voi tehdä paljon muutakin, kuin vain selailla kavereiden Facebook-päivityksiä!

Katsele elokuvia ilmaiseksi

relaxing_on_the_sofa_443201875Elokuvia katsellakseen ei tarvitse lähteä elokuvateatteriin asti. Tuo elokuvateatteri olohuoneeseesi katselemalla elokuvia internetistä ja pääset katselemaan myös paljon uutuuselokuvia ilmaiseksi täysin ilman rekisteröitymistä. Nettisivuilla saattaa olla paljon mainoksia, mutta ne mahdollistavat elokuvien katselun ilmaiseksi. Katso vaikka uutuuselokuva Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille tai paljon kritiikkiä mutta myös suosiota osakseen saanut aikuisille suunnattu animaatioelokuva Sausage Party. Ei kun popcornin paistoon ja elokuvailta voi alkaa!

Jännitystä ja huimia voittoja

Kaivatessasi jännitystä lauantai-iltaasi, kokeile loton pelaamista. Valitse numerosi ja sitten vain odottamaan voittavien numeroiden arvontaa! Lottoa pääsee nykyisin pelaamaan myös internetissä, eikä kioskille lähteminen ole tarpeellista syksyn pimeinä ja sateisina iltoina.Internetissä lottorivi maksaa yhtä paljon kuin kioskillakin, eli 1 euron. Netissä lottoa voi pelata aivan yhtä kauan kuin kioskeillakin, lähes viimeminuutteihin asti ennen numeroiden arpomista. Jännitys tiivistyy numeroiden arvonnan alkaessa. Oletko sinä seuraava lottovoittaja? Vai sattuisiko tänään kohdalle vaikka vähän pienempi voitto? Minkä tahansa kokoinen voitto olisi varmasti tervetullut kotiin kuin kotiin. Lotto tulokset voi tarkistaa nopeasti ja helposti internetistä.

Äänikirjoista saat elävämmän kirjakokemuksen

Jos iltasuunnitelmiisi kuuluu esimerkiksi kokkaamista, kutomista tai ihana lämmin kylpy, voi äänikirja rikastuttaa iltaa entisestään. Esimerkiksi Open Culture tarjoaa valtavan valikoiman ilmaisia äänikirjoja kuunneltaviksi.Kylvyssä paperisen kirjan kanssa on aina riskinä, että kirja kastuu. Ratkaisu on äänikirja. Kutomiseen taas tarvitaan kaksi kättä ja silmätkin on hyvä pitää kuteessa kiinni, eikä kirjan lukemisesta samanaikaisesti tule mitään. Tässäkin äänikirja ratkaisee tilanteen, ja pääset seuraamaan jännittävän kirjan tapahtumia korvillasi. Suomenkielisiä äänikirjoja myydään monissa kirjakaupoissa ja myös internetissä, mutta mikäli kielitaitosi on tarpeeksi taipuisa, on englanninkielisiä äänikirjoja mahdollista löytää internetistä ilmaiseksi.

]]>
Peleihin loikanneet sarjakuvasankarit https://nettidivari.com/peleihin-loikanneet-sarjakuvasankarit/ Mon, 19 May 2014 09:46:45 +0000 https://nettidivari.com/?p=31 Sarjakuvat ovat mukavaa ajanvietettä sateisina päivinä kun ei ole mitään muuta tekemistä. On mukava hautautua sohvan nurkkaan kunnon sarjispinon kanssa ja vain olla. Mutta aina ei jaksaisi lukeakaan mutta silti haluttaisi olla sarjakuvafiiliksissä. Ei hätää, avuksi rientävät pelit, joissa seikkailevat kaikki tutut sarjakuvahahmot.batmanLucky Luke on varmaan monelle tuttu, samoin Daltonin veljekset. Lucky Lukesta on tehty myös Playstation peli, jossa sankarimme tehtävä on taas kerran jäljittää vankilasta karanneita veljeksiä. Luken matka kulkee niin aavikoiden, aavekaupunkien kuin solienkin läpi hänen jäljittäessään näitä Arizonan pahamaineisimpia rosvoja. Matkalla Luke poimii niin erilaisia esineitä kuin rahaakin, jolla voi ostaa käyttöönsä erilaisia asioita. Ainoa ongelma tässä pelissä vain on, että se on tehty PS ykköselle, joka alkaa olemaan melkoista museokamaa tällä hetkellä kun suuressa osassa koteja hakataan jo pleikka nelosta.Tiedätkö kuka on Bruce Wayne? Tämä orvoksi jo nuorella iällä jäänyt playboy, jolla onkin salattu kaksoiselämä, nimittäin Lepakkomiehenä. Batman on yksi vanhimmista sarjakuvista, joita yhä tänäkin päivänä luetaan ja siitä tehdään elokuvia ja pelejä. Batman on seikkaillut jo vuodesta 1939 asti Bill Fingerin ja Bob Kanen aikaansaannoksena ja tätä nykyä Batmania voi myös pelailla CasinoEurolla hauskassa videokolikkopelissä. Kuten yleensäkin CasinoEuron peleissä, grafiikat ovat loistavat ja Batman hoitelee Gotham cityn rikollisuutta suvereenisti ja tietenkin mukana on mahtavia bonuksia. Videokolikkopelit ovat siitä juuri mukavia, kun tietyillä yhdistelmillä aukeaa bonustasot, ja tuntuu kuin koko peli heräisi henkiin.Sarjakuvasankareita löytyy myös massiivisista monen pelaajan verkkoroolipeleistä. Oletko aina tahtonut olla kuten Wolverine? Tai Captain America? Vai samaistutko enemmän Deadpooliin ja Iron Maniin? Siinä tapauksessa Marvel Heroes on juuri sinun mmorpg-pelivalinta. Se on ilmainen free-to-play tyyppinen verkkopeli, jossa tietenkin maksamalla juttuja oikeallakin rahalla saa käyttöönsä erikoisefektejä. Kuten varmaan tiedät, on jokaisella sankarilla omat erikoiskykynsä joita he käyttävät taistelussa Doomia vastaan. Pelissä käydään eri tasoja läpi joista saa pisteitä ja päästäkseen seuraavalle tasolle tarvitsee saada tietty määrä pisteitä. Taattua verkkoroolipeliä siis kaikille Marvel Heroesin ystäville.

]]>
Taru Sormusten Herrasta https://nettidivari.com/taru-sormusten-herrasta/ Fri, 21 Mar 2014 13:57:59 +0000 https://nettidivari.com/?p=14 Taru Sormusten Herrasta tai kuten se usein lyhennetään TSH, on kaikkien fantasiakirjojen klassikkoteos, joka jokaisen tulisi lukea. Tai ainakin nähdä kirjasta tehty elokuva, jonka ensimmäinen osa sai ensi-iltansa vuonna 2001. Teoksen on kirjoittanut J.R.R Tolkien jo 50-luvulla, ja se on kautta aikojen yksi myydyimmistä kirjoista. Vuoteen 2007 mennessä sitä oltiin arvioiden mukaan myyty jo huikeat 150 miljoonaa.Kirjan alkuperäisteos on nimeltään Lord of the Rings, ja se on jaettu kolmeen osaan, jotka ilmestyivät yksissä kansissa Suomessa vuonna 1985. Ensimmäinen osa on nimeltään Sormuksen ritarit (The fellowship of the Ring) jonka alkuperäisteos ilmestyi heinäkuussa vuonna 1954, suomeksi 1973. Toinen osa, Kaksi Tornia (The Two Towers), ilmestyi myöskin vuonna 1954,marraskuussa ja suomennos julkaistiin 1974. Kolmannen osan nimi on Kuninkaan Paluu (The Return of the King), joka julkaistiin lokakuussa 1955, ja Suomessa vuonna 1975.Moni ehkä muistaa elokuvissa vastikään ollen elokuvan Hobitti eli sinne ja takaisin, ja tämä on itse asiassa koko TSH:n kulmakivi, tästä lastenromaanista kaikki lähti liikkeelle, kun Tolkienin kustantaja pyysi häntä kirjoittamaan sille jatkoa. Kuten tiedetään, tässä Tarussa Sormusten Herrasta-trilogiassa jatketaan hobitti-kansasta kirjoittamista. Tolkien oli hyvin kiinnostunut erilaisista kielistä ja myyteistä, ja tarinassa voidaan nähdä jopa viitteitä suomalaisesta mytologiasta sekä myöskin kelttiläisestä. Tolkien jatkoi tämän saman teeman ympärillä myös teoksissa Silmarillion sekä Keskeneräisten tarujen kirja, jotka hänen poikansa Christopher toimitti valmiiksi muistiinpanojen pohjalta.

Mistä sitten tässä kulttiteoksessa on oikein kyse?

Pähkinänkuoressa, ensimmäisessä osassa hobitti Frodo Reppuli saa haltuunsa ottoisänsä Bilbo Reppulin omaisuuden tämän tehtyä katoamistempun 111. syntymäpäivänsä päätteeksi. Omaisuuteen kuuluu myös eräs mahtisormus, josta velho Gandalf on saanut selville, että se kuuluu Mordor-nimisen paikan hallitsijalle Sauronille ja että tämä tietää jo, että sormus on Bilbolla. Gandalf käskee Frodoa häipymään Konnusta, sillä pahat voimat ovat jo sormuksen jäljillä. Näin ollen Frodo lähtee puutarhurinsa Samin ja Merrin ja Pippin kanssa kohti Bukinmaata. Mutta hän ei voi jäädä sinnekään, vaan hobittien täytyy jatkaa matkaa kohti Rivendelliä. Siellä he kuulevat, että sormus täytyy tuhota lopullisesti.Onnistuvatko hobitit tässä retkessä? Se selviää lukemalla kirja tai katsomalla kaikki elokuvat.

]]>
Casino Royale https://nettidivari.com/casino-royale/ Thu, 20 Mar 2014 13:57:18 +0000 https://nettidivari.com/?p=12 Ian Flemming on brittiläinen kirjailija, joka tunnetaan ennen kaikkea luomastaan fiktiivisestä hahmosta, salaisesta agentista nimeltä James Bond. Kaikkien aikojen ensimmäinen Bond-kirja oli vuonna 1953 julkaistu Casino Royale, josta on tehty jopa kaksi elokuvafilmatisointia. Ensimmäinen versio tehtiin vuonna 1966, ja oli lähinnä parodiaelokuvien edeltäjä, ja hyvin epävirallinen Bond-leffa. Mutta siltikin joidenkin kriitikoiden mielestä se oli mestariteos. Se, mikä enemmän muistuttaa muita Bond-elokuvia, on vuoden 2006 elokuva, jossa pääosassa on Bond-debyyttiään tekevä Daniel Craig.Casino Royalen yhtenä tapahtumapaikkana on, kuten kirjan nimikin sanoo, Casino Royale, jossa Bond joutuu yhdessä Le Chiffren ja muiden miljonäärien kanssa pelaamaan baccaratia. Le Chiffre on pakkoraossa, hänelle kelpaa vain voitto eikä muu, ja tämä yrittää myrkyttää Bondin. Mutta hänpä onkin varautunut, ja autossa on vastalääke myrkkyyn ja hän pääsee jatkamaan peliä. Mutta Le Chiffre onnistuu savustamaan Bondin ulos kisasta, mutta ei ole ollenkaan varustautunut siihen, että Bond pääsee takaisin turnaukseen CIA-agentti Felix Leiterin rahojen turvin. Bond palaa peliin ja voittaa kuin voittaakin Le Cheffren. Voidaan siis sanoa, että Bond pelasi myös hengellään tässä baccarat-pöydässä.Jos itse haluat astua Bondin jalanjäljille ja kokeilla onneasi ja taitojasi tässä mukaansa tempaavassa korttipelissä on Betssonin Baccarat-pöytä hyvä valinta ja ei aivan niin dramaattista kuin Casino Royale-kirjassa. Voit huoletta kokeilla peliä ilmaiseksi, ja jatkaa sitten vaikka oikealla rahalla, jos alkaa tuntumaan siltä että pelin kiemurat ovat hallussa. Betsson on hauska ja jännittävä sivusto, missä sinun ei tarvitse pelata hengestäsi, kuten James Bondin piti tehdä Casino Royalessa.Jos olet sekä lukenut kirjan että katsonut elokuvan, aloit varmaan ihmettelemään, että eihän se Bond mitään baccaratia pelannut. Niin, ei ehkä elokuvassa, sillä siinä baccarat korvattiin Texas Hold Emillä, koska se on suositumpaa kuin baccarat. Mutta olet sitten kirjan tai elokuvan jälkitunnelmissa, molemmat pelit kyllä löytyvät Betssonin laajasta pelivalikoimasta.Mutta kuinka juoni etenee kirjassa? Le Cheffrellä menee ns. herne nenään häviöstään, ja se nappaa Bondin avustajan Lyndin ja pelastaessaan Lyndia, joutuu Bond itse pulaan ja kidutettavaksi. Mutta kuten kunnon sankari, totta kai Bond selviää tästä ja on jo viemässä Lyndia vihille, mutta tämä tappaakin itsensä koska olikin Neuvostoliiton kaksoisagentti. Ainoa, mitä Bondilla on Lyndista raportoitavaa MI6:lle, on että: The bitch is dead now!

]]>
Nälkäpeli-kirjasarja https://nettidivari.com/nalkapeli-kirjasarja/ Tue, 18 Mar 2014 13:55:52 +0000 https://nettidivari.com/?p=10 Vuosien 2008 ja 2010 yhdysvaltalainen kirjailija Suzanne Collins loi kirjasarjan nimeltä The Hunger Games, joka tunnetaan Suomessa nimeltä Nälkäpeli. Se on nuorille suunnattu kolmio-osainen tieteiskirjasarja, joka on myös ilmestynyt elokuva-sarjana, joista kaksi osaa on jo ilmestynyt ja viimeinen osa julkaistaan kahdessa eri osassa tämän vuoden puolella. Aivan pappia kyydissä Collins ei kirjailijan urallaan ollut, sillä hän aloitti uransa mm. Nickelodeonin käsikirjoittajana vuonna 1991, ja oli käsikirjoittamassa sellaisia sarjoja kuin Clarissa Explains it all, Little bear and Oswald sekä The Mystery Files of Shelby Woo, joka on myöhemmin ilmestynyt myös kirjoina. Tavatessaan toisen lastenkirjailija James Proimosin, sai tämä hänet houkuteltua kokeilemaan siipiään myös lastenkirjojen kirjoittajana. Ensi ilmestyi ”When Charlie McButton lost Power” vuonna 2005 ja tästä muutama vuosi myöhemmin ilmestyi myös Nälkäpeli-trilogian ensimmäinen osa nimeltään ”Nälkäpeli” (The Hunger Games), jota on käännetty jo 26 eri kielelle ja saanut hyvät arvostelut joka paikassa.Sarja sijoittuu kuvitteelliseen valtioon nimeltä Panem, joka sijaitsee jossakin dystooppisessa tulevaisuudessa Pohjois-Amerikan paikkeilla. Dystooppisella siis tarkoitetaan tulevaisuutta, joka on hieman sellainen epätoivottava, ehkä jopa jonkin ekologisen katastrofin kourissa oleva maailma kuten juuri tämä Panem on. Päähenkilö on 16-vuotias Katniss Everdeen, joka valitaan vuosittaiseen tapahtumaan nimeltä Nälkäpeli, jossa taistellaan kunnes jäljellä on vain yksi tyttö tai poika kahdestatoista eri vyöhykkeestä valittujen tyttöjen ja poikien joukosta. Näitä valittuja kutsutaan ”tribuuteiksi”. Tämä kisa on vain poikkeuksellinen, ja siinä voikin olla kaksi voittajaa. Katniss on niistä toinen, mutta kuka on se toinen, enpäs paljastakaan.”Vihan liekit” (Catching Fire) on sarjan toinen osa, ja jatkuu siitä mihin ensimmäinen osa jäi ja kolmas eli viimeinen on ”Matkijanärhi” (Mockingjay).Idean Collins tähän sarjaan sai yhdistelemällä tosi-tv:tä sekä sotauutisointia, sillä niiden välinen ero oli hänen mielestään hämärä. Myös viitteitä Kreikan mytologiaan voi havaita, sillä Collins on aina ollut kiinnostunut näistä vanhoista tarinoista, ja myytti Theseuksesta oli mielessä myös Nälkäpeliä luodessa.

]]>
Suositut kirjat 2013 https://nettidivari.com/suositut-kirjat-2013/ Sun, 16 Mar 2014 13:54:04 +0000 https://nettidivari.com/?p=6 Vuonna 2013 ehdottomaksi ykkössuosikiksi nousi Stephen Kingin kirjoittama kauhuromaani Tohtori Uni, joka on jatkoa vuonna 1977 ilmestyneelle Hohto-kirjalle, jossa antaa Danin menneisyyden elämälle suunnan. Suuren suosion sai myös Bill O’Reillyn ja Martin Dugardin yhdessä luoma Killing Kennedy, joka tuo uusia ulottuvuuksia J.F. Kenndeyn murhan saloihin. Ja se jos jokin vielä tänäkin päivänä kaikkia mietittyttää maailmanlaajuisesti. Suositun kirjailijan Jhumba Lahirin julkaisema The Lowland ennätti nousta saman tien menestyksekkäästi kansa suosimaksi, missä hän kertoo hänen halutessaan palata Intiaan ja korjata perhesuhteensa. Lukuisia tunnustuksia kirjoistan saanut sekä 2012 vuonna palkittu Louise Erdrichin julkaisi samaisena vuonna kirjansa The Round House, jossa hän kertoo elämänsä vaiheista ollessaan 13-vuotias ja ottaessaan asiat omiin käsiinsä.

]]>
Lukemisen nautinto https://nettidivari.com/ Fri, 14 Mar 2014 13:55:07 +0000 https://nettidivari.com/?page_id=8 Lukeminen kannattaa aina! Näin sanoi jo aikoinaan Jörn Donner televisiossa ja harvinaisen oikeassahan hän siinä oli. Lukeminen on rentouttavaa, se saa unohtamaan paikan ja ajan ja sen parissa vaikka matkustaminen sujuu kuin siivillä. Kirja on helppo ottaa mukaan joka paikkaan, ja jos ei nyt mikään tiiliskiven paksuinen romaani ole, niin suhteellisen kevytkin kannettava. Kirjojen hyvä puoli on myös siinä, että Suomessa etenkin niiden saatavuus on tehty helpoksi myös niille, jotka eivät esim. taloudellisten ongelmien takia pystyisi niitä muuten saamaan. Vastaus on nimittäin kunnalliset kirjastot, joiden palveluiden käyttäminen on aina vieläkin toistaiseksi ilmaista.Kirjat ovat myös siitä kivoja, että jokaiselle löytyy oma genrensä, josta tykkää. Lasten kanssa on mukava lukea satuja, ja pienenä aloitettu lukemisharrastus saattaa jatkua koko loppuiän. Itse ainakin huomaan omassa jälkikasvussa sen, että lapsena luetut sadut ovat jättäneet kipinän lukemiseen, eikä nykyisinkään tarvitse pakottaa kirjan ääreen. Yksi tykkää dekkareista, toinen kuvauksista historiallista ajoista ja kolmas saa tyydytyksensä elämänkerroista. Tarjolla on niin faktaa kuin fiktiota.Välillä on mukava hemmotella itseään uudella kirjalla, ja mikään ei voita uuden kirjan tuoksua. Ei tahmaisia sivuja ja kriittisiä hilloläikkiä juuri siinä kohtaa kun kirjassa paljastetaan murhaajan nimi, vain sileitä lukemattomia sivuja. Kirjoja voi ostaa monesta paikkaan, ja sekä Akateemisella kirjakaupalla  että Suomalaisella kirjakaupalla on myös verkkokauppa. Myös Infoissa on hyvät kirjavalikoimat. Verkkokauppojen mukava puoli on siinäkin, että jos ei satu ihan omilla kulmilla kirjakauppaa olemaan, niin posti tuo kirjat tarvittaessa vaikka kotiin asti. Joitakin vuosia sitten oli myös useita kirjakerhoja, joihin liittymällä sai ensimmäiset kirjat muutamalla eurolla, ja joka kuukausi sitten tuli omasta valitsemastaan kategoriasta kotiin kuukauden kirja, jos sitä ei muistanut peruuttaa. Lapsille näitä tällaisia kirjakerhoja on vieläkin, kuten Lasten Oma Kirjakerho sekä Lasten Parhaat Kirjat.

]]>